benen en skateboards

Welkom op het YES College

Den Haag heeft er een nieuwe school bij! Het YES College is een school voor leerlingen met een vmbo-kader/TL-, TL-, TL/havo- en havo-advies. Een gloednieuwe, moderne school in het groen, met de nieuwste faciliteiten en de mooiste lokalen.

Aanmelden

Inschrijven brugklas

Inschrijfprocedure YES College voor leerlingen groep 8 voor schooljaar 2024-2025

Leerlingen van groep 8 kunnen zich voor het komend schooljaar op het YES College aanmelden.

De eerder gecommuniceerde aanmeldperiode (ma. 25 t/m zo. 31 maart) is aangepast n.a.v. vragen vanuit de minister van Primair en Voortgezet Onderwijs. De schoolbesturen in de BOVO-regio Haaglanden hebben ten gevolge van de Kamerbrief het volgende besluit genomen:

Alle leerlingen die op maandag 18 maart 2024 een definitief schooladvies hebben gekregen, kunnen zich vanaf die datum digitaal (of op papier) aanmelden bij vo-scholen in de BOVO-regio.
De eerste aanmeldperiode is hierdoor van maandag 18 t/m zondag 31 maart 2024.
(Let op: vrijdag 29 maart is de school gesloten i.v.m. Goede Vrijdag).

Iedereen in deze aanmeldperiode wordt als 'gelijktijdig aangemeld' behandeld.
Het maakt dus niet uit of een leerling op de eerste of de laatste dag van de inschrijfperiode aangemeld wordt.

Hoe meld ik mijn kind aan?
Het adviesformulier dat de leerlingen van groep 8 eind januari ontvangen, is een conceptformulier om te kunnen oriënteren op het Voortgezet Onderwijs.

U ontvangt op maandag 18 maart en uiterlijk vrijdag 22 maart 2024 het definitieve adviesformulier van de basisschool van uw kind. Hier staat een Unieke code op.
Let op: bij het inschrijven moet het adviesformulier ingeleverd worden waar de Unieke code op staat. Die code is noodzakelijk voor de inschrijving.
U kunt vanaf maandag 18 maart 2024 dit formulier ondertekend inleveren op de school van uw eerste keuze of u kunt de aanmelding voor onze school digitaal doen. Om uw zoon/dochter digitaal aan te melden, komt er in deze periode een link op onze site te staan of u kunt uw kind digitaal aanmelden via ‘Onderwijs Transparant’ (account aanmaken via basisschool).
U hoeft het formulier niet bij de andere scholen (keuze 2, 3, enz.) in te leveren. De school van uw eerste keuze verwerkt deze overige keuzes in het programma 'Onderwijs Transparant'.
U krijgt - zodra het formulier door ons verwerkt is - een kopie (digitaal) van het formulier. Het formulier inleveren kan op alle schooldagen van 08.30 - 16.00 uur.
Op woensdag 15 mei 2024 vanaf 15.00 uur mag bekendgemaakt worden aan ouder(s)/verzorger(s) of hun zoon/dochter is geplaatst op het YES College.

De brief hierover zal u op donderdag 16 mei 2024 ontvangen (dit wel afhankelijk van hoe snel Postnl het kan bezorgen).

Wij gaan uit van het advies van de basisschool.
We houden ons aan het voorgeschreven aannamebeleid van BOVO Haaglanden (www.bovohaaglanden.nl).

Capaciteit
Het totaal aantal beschikbare plaatsen voor 2024-2025 is 175.
De capaciteit die onze school heeft benoemd, moet worden gezien als streefcijfer voor de gewenste klassenindeling en totale capaciteit. Afhankelijk van het verloop van de aanmeldingen, kan op onderwijskundige gronden of om organisatorische redenen worden afgeweken van deze indeling.

vmbo-KL t/m vmbo-TL

28,6 %

vmbo-TL

28,6%

vmbo-TL t/m Havo

28,6%

Havo

14,3%