test

Het Yes College: Kan niet bestaat niet

Op 9 mei jl. heeft het YES College de deuren geopend: een gloednieuwe school in Den Haag voor leerlingen met een kader/TL-, TL-, TL/havo- of havo-advies. Het YES College Den Haag.

Aanmelden

In de brugklas voor 2023-2024 is geen plaats meer.
Voor vragen over aanmelding voor klas 2TL:
dhr. P van der Voort, vrt@hofstadmavohavo.nl
Voor vragen over aanmelding voor klas 3TL en 4TL:
mevr. I.M.J. Meesters-Sahl, mes@hofstadmavohavo.nl
Voor vragen over aanmelding voor de Havo-afdeling 2H/3H:
mevr. M.S. van Benk-Damen, brk@hofstadmavohavo.nl

Agenda

29 mei 2023

2e Pinksterdag

14 juni 2023 - 22 juni 2023

S.E. 4, 3TL

19 juni 2023 - 23 juni 2023

Repetitieweek klas 1-3

Het verhaal achter het YES college

Het type leerling ken je vast wel: slim, gevat en boordevol potentie. Als je hem of haar één op één spreekt en vraagt naar zijn/haar toekomst, dan twinkelen de ogen. Tandartsassistent, ICT-er, ze zien het al helemaal voor zich. Maar al snel verdwijnt die glans en halen ze hun schouders op. Dat lukt mij toch niet, zie je ze denken. Met deze leerlingen gaan wij graag aan de slag. We gaan hierbij vooral uit van aandacht, interesse en een persoonlijke relatie.

Worden wie je kan zijn, begint niet bij huiswerk en toetsen, maar bij het ontdekken wat je mogelijkheden zijn. Dat begint op de eerste dag dat een leerling bij ons binnenkomt en stopt pas op de dag dat wij hem of haar uitzwaaien. Dat is de dag waarop ze vol zelfvertrouwen de rest van hun leven tegemoetgaan.

Op het YES College geloven we heilig in de kansen van onze leerlingen. Kansen komen voort uit mensen die in zichzelf geloven.
Bij ons leer je alles wat je nodig hebt voor later. Daarbij hoort ook durven vertrouwen in jezelf. Kan niet bestaat niet, zeggen wij tegen onze leerlingen. Met die instelling wil het YES College Den Haag het verschil maken.