test

Het Yes College: Kan niet bestaat niet

Mei jl. heeft het YES College de deuren geopend: een gloednieuwe school in Den Haag voor leerlingen met een kader/TL-, TL-, TL/havo- of havo-advies. Het YES College Den Haag.

Actueel nieuws Yes College

Dinsdag 5 t/m 12 oktober is de 1e Yes-week. Tijdens deze week zal voor 3TL S.E. 1 afgenomen worden en in 4TL S.E. 6. De brugklassen zullen op vr. 6 oktober een bezoek brengen aan het Archeon.

Het verhaal achter het YES college

Het type leerling ken je vast wel: slim, gevat en boordevol potentie. Als je hem of haar één op één spreekt en vraagt naar zijn/haar toekomst, dan twinkelen de ogen. Tandartsassistent, ICT-er, ze zien het al helemaal voor zich. Maar al snel verdwijnt die glans en halen ze hun schouders op. Dat lukt mij toch niet, zie je ze denken. Met deze leerlingen gaan wij graag aan de slag. We gaan hierbij vooral uit van aandacht, interesse en een persoonlijke relatie.

Worden wie je kan zijn, begint niet bij huiswerk en toetsen, maar bij het ontdekken wat je mogelijkheden zijn. Dat begint op de eerste dag dat een leerling bij ons binnenkomt en stopt pas op de dag dat wij hem of haar uitzwaaien. Dat is de dag waarop ze vol zelfvertrouwen de rest van hun leven tegemoetgaan.

Op het YES College geloven we heilig in de kansen van onze leerlingen. Kansen komen voort uit mensen die in zichzelf geloven.
Bij ons leer je alles wat je nodig hebt voor later. Daarbij hoort ook durven vertrouwen in jezelf. Kan niet bestaat niet, zeggen wij tegen onze leerlingen. Met die instelling wil het YES College Den Haag het verschil maken.

Werken op het Yes College

Op het Yes College staat momenteel onderstaande vacature.

Aanmelden klas 2-4

Er is geen plek meer op het Yes College.

Agenda

23 december 2023 - 7 januari 2024

Kerstvakantie

17 oktober 2023 19:30 uur

Vergadering ouderraad

12 december 2023 19:30 uur

Vergadering ouderraad