vijf leerlingen ontspannen in het gras

Kom je ook op het YES College?

Dan doen we er alles aan om er voor jou een onvergetelijke tijd van te maken. Maar je wilt natuurlijk ook weten wat er van je wordt verwacht tijdens je toetsen en wanneer je vakantie hebt. Dat vind je allemaal hier.

Leerlingenraad

De leerlingenraad is er voor en door onze leerlingen en wordt begeleid door een aantal docenten. De leerlingenraad denkt mee over allerlei schoolzaken, zoals de inrichting van de school en de organisatie van schoolfeesten.

Programma van Toetsing

Programma van Toetsing en Doorstroming

Voor de leerjaren 1, 2 en 3H geldt een Programma van Toetsing en Doorstroming (PTD). In dit programma staat per vak vermeld welke thema's er behandeld worden, de hoofdstukken en opdrachten, de beoordeling van de toetsen en de vaardigheden die aan bod komen. De ouder(s)/verzorger(s) krijgen ook toegang tot Magister, zodat zij op de hoogte blijven van de aanwezigheid en resultaten van hun zoon/dochter.

Programma van Toetsing en Afsluiting

Voor de leerjaren 3TL en 4TL geldt een Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA).

In dit programma staat alle benodigde informatie over de School Examens, het Centraal Examen en de lesstof per vak evenals de beoordeling van de toetsen.

YES Sports: Lekker bezig

Het YES College heeft de modernste sportfaciliteiten in en rondom de school. Dus maak daar maar lekker gebruik van. Want als je fit bent, voel je je goed en kan je je daarna goed concentreren op je huiswerk! Vier middagen in de week kan je gratis deelnemen aan onze naschoolse sportactiviteiten. Daar moet je je wel voor aanmelden. Gratis betekent niet vrijblijvend, je moet dan natuurlijk wel gezellig komen. Afspraak is afspraak.

Samen op pad

We organiseren verschillende activiteiten voor alle leerjaren gedurende het jaar. Zo gaan we regelmatig bedrijven bezoeken, naar het museum of doen iets gezelligs met elkaar. De brugklassers gaan op brugklaskamp. Een leuke manier om snel vrienden te maken.